Om oss

Vårlig idyll med kje og barnebarn i lek. I bakgrunnen sees Den Sorte Gryte og Gårdsmuseet.


Velkommen til en smakfull opplevelse!

 

Litt av historien vår:

Geita Gunvor beiter på brennesle (!) en sommerkveld.

I 1983 startet Jorunn og Svein-Magne på Møllevollen Gård med 45 geiter i gammelfjøsen ifra 1937. 
I årenes løp har det skjedd mye. De har drevet med grønnsaker, og arbeid utenom gården i perioder, men valgte til slutt å drive med ysting og heltids arbeid på gården. 
I 2008 startet bygging av ny geitfjøs til 300 geiter, og melkeproduksjonen kunne øke.
Høsten 2011 brant det lille gårdsysteriet ned, så da ble det å kaste seg i bygging igjen. 

Sommeren 2015 sto det nye Den Sorte Gryte klart for både produksjon og gjester!

 

Den Sorte Gryte i dag:

Geitmelkproduksjon – Videreforedling av geitmelk – Gårdsturisme

Våre 300 geiter produserer masse deilig melk, noe videreforedler vi selv og resten leveres til Tine. I det nye ysteriet koker vi Brun Geitost i Den Sorte Gryte, i tillegg til alt det andre du kan lese om i produktsiden. 

Våren er ei artig tid, med nyfødte småkje som vil ha omsorg!

Gårdsbutikken selger alt vi produserer, og mye annet. For eksempel kjekjøtt, kjeskinn, Spekepølse av geit, Te, postkort, osv. Utvalget varierer.
Fra butikken kan man se igjennom store vinduer på aktiviteten i ysteriet.
Til vanlig har vi enkel servering, og hvis Gårdsrestauranten er ledig, kan man ta kaffen med opp og nyte utsikten!
Geitosten som lagres i kjelleren, kan man se i visningsrommet som har trapp og heis ned fra Gårdsbutikken.

Forhåndsbestilte grupper får tilbud om en bredere opplevelse med vert.
De får omvisning i Gårdsmuseet og ysteriet, dikt og historier, og en smakfull lunsj eller middag i restauranten. Ta kontakt for tilbud!

For å komme hit følger man riksvei 837 inn Vestbygda fra Kanstad-krysset. Etter 35 km er du i Vågehamn, se etter skilt «Geitost» ved veien!

Gårdsrestauranten har som nevnt en fantastisk utsikt mot sør fra vinduene og terrassen, og inn i geitfjøset i nord. 
På sommeren kan man se geitene slippes ut i beite etter morgenstell, eller treffe de oppi marka mens de koser seg med alt godt de kan finne.
Man kan komme opp via både trapp og heis.

Vi er stolte av det flotte nye lokalet, og av maten vi får tilberede til gjester. Med mange flotte gårder og lokalmatprodusenter i området, har vi fantastiske råvarer. 
På menyen kan man for eksempel finne Kjebab, eller Fiskesuppe med Kjærlighetsurt. Til dessert anbefaler vi gjerne vår egen Karamellpudding.

Hos Den Sorte Gryte vil vi at gjestene skal føle at tida går litt saktere,
og en skal få ta alle sansene i bruk.